Ekstremisti se raduju zbog Bostona

Lider ekstremističke jordanske muslimanske salafističke grupe Muhamed al-Čalabi izjavio je, posle eksplozija u Bostonu, da je "srećan što vidi strahotu u SAD".

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.04.2013.

01:00

Default images

"Američka krv nije dragocenija od muslimanske krvi", rekao je Al-Čalabi, koji je bio optužen u zaveri Al-Kaide za napad na američku i druge zapadne diplomatske misije u Jordanu 2003. godine.

"Neka Amerikanci osete istu bol koju smo mi osetili dok su njihove vojske okupirale Irak i Avganistan i ubijale tamo naš narod", rekao je muslimanski ekstremista.

Jedan bliskoistočni zvaničnik za borbu protiv terorizma u Jordanu je rekao da "eksplozije u Bostonu nose oznaku organizovane terorističke grupe, kao Al-Kaide".

Mere bezbednosti su povećane oko američke ambasade u Amanu, prenosi AP.

Predsednik SAD Barak Obama poručio je, u obraćanju javnosti nakon eksplozija u Bostonu, da će Amerika otkriti ko je i zašto podmetnuo bombe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: