Obama:Otkrićemo ko stoji iza napada

Svi Amerikaci su uz građane Bostona, otkrićemo ko je i zašto ovo uradio, rekao je predsednik SAD Barak Obama u obraćanju javnosti nakon eksplozije na maratonu.

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2013.

00:10

Default images

Na maratonu u Bostonu došlo je do eksplozija u kojima su stradale dve osobe, a više od 130 ljudi je povređeno.

Predsednik SAD je rekao da će pravdi biti privedeni svi pojedinci i grupe, za koje se utvrdi da su odgovorni za nesreću.

Obama je napomenuo da je u razgovoru sa glavnim bezbednosnim zvaničnicima dogovoreno da će se sve raspoložive snage upotrebiti kako bi se istražili motivi i počinioci ove tragedije.

"Za sada nemamo sve odgovore, znamo da je mnogo osoba povređeno, neke i vrlo teško. U kontaktu sam sa svim policijskim jedinicama i snagama bezbednosti i činimo sve kako bi se situacija što pre stabilizovala", rekao je Obama.

"Mišel i ja najdublje saosećamo sa porodicama žrtava i povređenih i molimo se za njih", rekao je Obama. On je uputio zahvalnost svima onima koji su reagovali brzo u ovoj tragediji i pomogli građanima.

Obama je napomenuo da se još ne zna ko stoji iza ovoga i stoga je zamolio sve da se uzdrže od prebrzih zaključaka.

Boston je čvrst grad i ovo će izdržati, rekao je Obama i poručio još jednom svim građanima Bostona da je cela Amerika uz njih.

Predsednik Obama nije odgovarao na pitanja novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: