Suđenje Mladiću bez javnosti

Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću nastavljeno je pred Tribunalom u Hagu, iskazom zaštićenog svedoka optužbe iza zatvorenih vrata.

Izvor: Beta

Utorak, 16.04.2013.

14:45

Default images

Tužioci izvode dokaze o navodu optužnice da je VRS u julu 1995. počinila genocid nad oko 7.000 Muslimana iz Srebrenice, pošto je zauzela tu enklavu u istočnoj Bosni koja je bila pod zaštitom UN.

Zatvorena sednica najviši je nivo zaštite identiteta svedoka u praksi Tribunala. Od početka izvođenja dokaza protiv Mladića, u julu prošle godine, svedočila su 83 svedoka optužbe, uključujući današnjeg.

General Mladić (70) optužen je i za progon nesrpskog stanovništva širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje "plavih šlemova" UN za taoce, 1992-95.

Proces Mladiću biće nastavljen sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: