Novi čelnici apelacionih sudova

Sva četiri apelaciona suda u Srbiji dobila su nove vršioce funkcije predsednika, piše Politika.

Izvor: Politika

Petak, 12.04.2013.

23:46

Default images

Ostavku na mesto vršioca funkcije predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu danas je podnela Vesna Petrović, a na čelo ovog suda imenovana je sudija Dubravka Damjanović.

Vršilac funkcije predsednika Apelacionog suda u Nišu Novica Stefanović ispunio je uslov za penziju, pa je ovu funkciju preuzeo Dragan Jocić, sudija Vrhovnog kasacionog suda (VKS).

Apelacioni sud u Novom Sadu dobio je novog vršioca funkcije predsednika Novicu Pekovića, takođe iz VKS, umesto Slobodana Nadrljanskog.

Za novog vršioca funkcije predsednika Apelacionog suda u Beogradu postavljen je sudija Duško Milenković, rekla je 9. aprila Tanjugu portparol suda Mijana Piljić.

Sudija Milenković (47) zamenio je na tom mestu Radmilu Dragičević Dičić koja je funkciju predsednika vršila od 1. januara 2010.

Ona se vratila na dužnost sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Prvi čovek srpskog pravosuđa Dragomir Milojević, vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda i predsedvajući Visokog saveta sudova, rekao je danas "Politici" da će u ponedeljak održati sastanak sa novim vršiocima funkcija predsednika apelacionih sudova.

"To privemeno stanje, u kome nemamo predsednike, nego vršioce funkcije predsednika, predugo traje, više od tri godine. I o tome će biti reči na sastanku u ponedeljak", kazao je Milojević.

On je potvrdio informacije o smeni prvih ljudi apelacionih sudova, kao i o promeni na čelu Višeg suda u Beogradu.

Umesto Dragoljuba Albijanića, za vršioca funkcije najvećeg višeg suda u Srbiji imenovan je Aleksandar Stepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: