Osnivačka skupština URS 21. aprila

Osnivačka skupština URS na kojoj će se glasati da ovaj pokret preraste u jedinstvenu stranku biće održana 21. aprila u Kragujevcu, rekao je Veroljub Stevanović.

Izvor: B92

Petak, 12.04.2013.

07:09

Default images

"Imaćemo sednicu skupštine u Kragujevcu 21. aprila, a krajem maja u Beogradu ćemo na najširem mogućem skupu ove stvari verifikovati, I od tog trenutka imati jedinstvenu stranku", rekao je Stevanović, gradonačelnik Kragujevca, u pauzi sednice Predsedništva URS u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo ovog pokreta jednoglasno je usvojilo novi statut i program, o kome će se izjašnjavati delegati na osnivačkoj skupštini.

Sednici Predsedništva prisustvuju predsednik URS i ministar finansija Mlađan Dinkić, potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ministar regionalnog razvoja Verica Kalanović, predsednik pokreta "Živim za Krajinu" Boško Ničić i drugi.

Osim donošenja programa i statuta, tema zasedanja je i predlog za donošenje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine u pokrajinskom parlamentu.

"Nije nam jasno zašto se deklaracija predlaže i donosi u ovakvom trenutku. Autonomija treba da bude pitanje od koga će građani imati korist, a ne da političke stranke imaju korist, a građani da imaju štetu", rekao je portparol URS Marko Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: