Bivši papa "neće još dugo"

Zdravlje bivšeg pape Benedikta XVI (85) ozbiljno je narušeno i on “neće još dugo ostati sa nama”, izjavio je Paloma Gomez Borero, dopisnik iz Vatikana.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2013.

10:23

Default images

"Benedikt je u vrlo lošeg zdravlja. U posljednjih 15 dana doživio je veliko fizičko propadanje", rekao je Berero, koji je inače zadužen da prati bivšeg pape, preneli su hrvatski mediji.

Bererove prognoze u Vatikanu ocenjuju preterano "alarmantnim", ali priznaju da je bivši papa u poslednjih nekoliko meseci fizički oslabio i podsećaju da je Benedikt XV iz istih razloga napustio pontifikat 28. februara ove godine.

U svojim posljednjim javnim obraćanjima, bilo je evidentno kako ima poteškoća u hodanju, a pre godinu dana počeo da je koristi i štap, tvrdi dobro upućeni izvor iz Vatikana.

Prošlog je meseca javnost doznala kako je bivšem papi Benediktu XVI pre desetak godina ugrađen i pasemaker, te da je tri meseca pre najave ostavke on bio zamenjen.

Uz sve to oslabio mu je i vid, a vidno je oslabilo i njegovo držanje, prenosi portal Dnevnik.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: