"SNS silom želi vlast u Vojvodini"

Portparolka DS Aleksandra Jerkov optužila je Srpsku naprednu stranku SNS da hoće silom da preuzme vlast u Vojvodini.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2013.

15:46

Default images

Ona je dodala da organizovanjem mitinga protiv pokrajinskih vlasti SNS pokušava da prikrije propast pregovora o Kosovu u Briselu.

Jerkovljeva je za informativni portal Autonomija kazala da je prava namera organizatora mitinga, koji će se sutra održati ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu, zapravo "nasilno rušenje pokrajinske vlasti" i upozorila na bezbednosne rizike koji bi mogli proisteći iz takvih političkih pritisaka.

Ona je optužila SNS i njene partnere da takvim postupcima direktno krše izbornu volju građana Vojvodine i narušavaju vladavinu prava.

"Ta odbrana od nekakvog izmišljenog separatizma, od kojeg oni navodno brane Vojvodinu i Srbiju, nema nikakvog smisla. Bojim se da je prava namera da silom zauzmu pokrajinsku vlast i u tom slučaju nije izvesno kako će se ovo okupljanje završiti", navela je Aleksandra Jerkov.

Ona je poručila da oni koji organizuju miting treba da znaju da snose odgovornost za način na koji će taj miting proteći.

Jerkovljeva je odbacila kritike "naprednjaka" u pogledu trenutka u kojem je Vlada Vojvodine izašla sa Deklaracijom o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine i dodala da je svaki termin za početak rešavanja problema sa funkcionisanjem vojvođanske autonomije neodgovarajući za centralnu vlast, koja uvek ima "prečih tema".

"To je očigledno samo izgovor da se stvori problem tamo gde ga nema, a isključivo zbog toga da bi se prikrila nesposobnost vladajuće koalicije na republičkom nivou da reši bilo koji problem u ovoj zemlji i da bi se zataškali loši rezultati pregovora u Briselu", ocenila je Aleksandra Jerkov.

Ona je dodala da DS neće popustiti pred pritiscima i navela da će se Evropska komisija u svom novom izveštaju o napretku Srbije baviti i pitanjem autonomije Vojvodine sa aspekta poštovanja Ustava i zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: