"Pjongjang klizi ka opasnoj crti"

Severna Koreja "klizi veoma blizu opasnoj crti", svojom usijanom retorikom i provokativnim delovanjem, izjavio je američki sekretar za odbranu Čak Hejgel.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.04.2013.

22:17

Default images

Hejgel je novinarima rekao da se Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici nadaju da će Pjongjang "ublažiti svoj zapaljivi rečnik", ali i da je američka vojska spremna na svaku mogućnost.

"Severna Koreja, svojom ratobornom retorikom, svojim akcijama, klizi veoma blizu opasne linije", rekao je šef Pentagona.

"Naša zemlja u potpunosti je pripremljena da se nosi s bilo kojom mogućnošću, bilo kojom akcijom koju bi Severna Koreja mogla da preduzme ili svakom njenom provokacijom", dodao je Hejgel.

Načelnik Generalštaba vojske SAD general Martin Dempsi rekao je na istoj konferenciji za novinare da neće javno komentarisati procene obaveštajnih službi o tome koliko je Severna Koreja daleko od toga da postavi nuklearnu bojevu glavu na projektil.

Dempsi je, međutim, dodao da je vojska SAD spremna na "najgori scenario", preneo je Frans pres.

Između Rusije i SAD "nema razlika povodom Severne Koreje", kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na susretu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: