Delo: Lekić moralni pobednik izbora

Kandidat crnogorske opozicije Miodrag Lekić je nesumnjivo moralni pobednik nedeljnih predsedničkih izbora, ocenjuje slovenački dnevnik "Delo".

Izvor: Beta

Utorak, 09.04.2013.

11:03

Default images

"Nezavisni kandidat Miodrag Lekić koji je na parlamentarnim izborima prokockao ulogu ključnog igrača na crnogorskoj političkoj pozornici, moralni je pobednik predsedničkih izbora u Crnoj Gori", piše list i dodaje "bez obzira na to da li će formalno biti proglašen za predsednika države ili ne".

Ako su se birači, dodaje list, sa "tesnom većinom zaista opredelili za sadašnjeg šefa države Filipa Vujanovića ili ako vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) na silu nametne svog kandidata za predsedničku fotelju, to neće promeniti činjenicu da je Lekić pregazio Vujanovića na celoj crti".

"Delo" ocenjuje da je "bivši šef crnogorske diplomatije ušao u predsedničku utakmicu u krajnje neravnopravnom položaju", jer je u "predizbornoj kampanji bio meta medijskog linča izbornog štab njegovog protivkandidata i doktora medijske manipulacije".

Ono što je, prema "Delu", neobično "za Balkan jeste da Lekića u toj neravnopravnoj borbi nije podržala međunarodna zajednica".

"Postavlja se pitanje da li će Brisel koji se sramežljivo pita da li je Crna Gora zrela za ulazak u Evropsku uniju barem nakon završenih izbora pokušati da spreči izborne manipulacije i prevare kojih se režim Mila Đukanovića nikada nije branio", piše list.

Ako Vujanović proglasi pobedu to ne menja činjenicu da Lekić nema drugog izbora nego da ustraje na utvrđivanju legitimnih i legalnih izbornih rezultata.

"Delo" dodaje da je reč o zadatku koji može izvesti samo čitava opozicija, a Lekić kao inicijator formiranja saveza opozicije mora obezbediti dalji zajednički nastup opozicije protiv sadašnje vlasti.

Podsetimo, Lekićev izborni štab osporio je sinoć preliminarne rezultate izbora za predsednika Crne Gore, koje je saopštila Državna izborna komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: