13 osoba ubijeno kod Mladenovca

Ljubiša Bogdanović (60) ubio rano jutros u Velikoj Ivanči 13 ljudi - šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka, a potom pokušao da ubije suprugu i sebe.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 09.04.2013.

07:44

Default images

Ubica i njegova supruga su u kritičnom stanju u Urgentnom centru.

Ljubiša Bogdanović je jutros između pola pet i pet najpre u svojoj kući ubio sina (1971), majku, a ženi pucao u glavu. Potom se uputio ka kućama komšija i ubio još 11 osoba. Kada je stigla policijska patrola, pucao je sebi u glavu. Motiv zločina nije poznat.

Direktor policije Milorad Veljović odmah je došao na msto zločina. On je izjavio da je 12 osoba umrlo na licu mesta, a jedna u Urgentnom centru.
Tanjug
Prema dosadašnjim informacijama, Ljubiša Bogdanović je prvo ubio sina Branka i pucao u svoju ženu Javorku. Potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod u kom je napravio masakr u četiri komšijske kuće , u kojima su živele porodice Stekić, Despotović, Mijailović i Ješić. "Ovakvu tragediju nikada nismo imali u Srbiji i zato treba utvrditi motiv i šta je ovog čoveka navelo da na spavanju ubije ovoliko ljudi", rekao je Veljović novinarima.

On je precizirao da su sva lica ubijena iz pištolja CZ 88, da se radi o rodbini koja je živela u pet kuća, a da je najmlađi ubijeni - dvogodišnji dečak. Ljubiša B. ubio je i njegovu majku (1992) i njegovog oca (1989).

Za sada se ne zna šta je motiv i najverovatnije bi se ubistva nastavila da ga na neki način patrola policije nije sprečila, kada je stigla na lice mesta, dodao je Veljović.

On kaže i da je o ovom zločinu policiju obavestila supruga Ljubiše Bogdanovića Javorka koja je u teškom stanju prebačena u Urgentni centar.

Veljović je istakao da Ljubiša Bogdanović nije bio poznat policiji od ranije, da je učestvovao na ratištu 1991. godine u Slavoniji i da policija još ne raspolaže informacijama da li je imao psihičkih problema. Prema nepotvrđenim informacijama, njegov otac i stric su ranije izvršili samoubistva.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavili su saučešće porodicama nastradalih. Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar rekao je jutros oko 09.30 da su lekari iz tog centra nešto pre osam časova dobili informaciju od policije da pripremi osoblje jer ima 13 osoba povređenih upucavanjem, i da će deo toga doći u Urgentni.

"Neposredno posle toga primili smo tri osobe. Žena stara oko 70 godina je stigla u izuzetno teškom stanju. Na prijemu je bila bez znakova života. Pokušali smo reanimaciju, ali bezuspešno. Druga osoba je Javorka B, 1953. godište, koja je upucana u glavu i vrat. Urađena joj je dijagnostika i ona je primljena u šok sobu i njeno stanje je teško. Treća osoba koja je stigla je Ljubiša B, takođe sa upucavanjem u glavu. Njegovi vitalni parametri su bez tenzije, bez svesti je", kaže Lončar.

Stanje Ljubomira Bogdanovića i dalje je kritično, saopštila je Tanjugu dežurna ekipa Urgentnog centra.

Kako je navedeno, stanje njegove supruge, Javorke Bogdanović (60), koja je takođe bila meta napada i koja je dovezena u veoma teškom stanju, neznatno je bolje.
Tanjug
Iz Urgentnog centar kažu da su Bogdanović i njegova supruga pod stalnim nadzorom.

Muškarac je smešten u šok A, u kritičnom je stanju, njegov život je ugrožen i pod stalnim je nadzorom. Lekari čine sve da spasu njegov život.

Njegova supruga, koja je primljena u veoma teškom stanju, neznatno je bolje, ona je smeštena u šok B i pod stalnom je opservacijom dežurne ekipe Urgentnog centra, navedeno je u saopštenju za medije.

Direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar rekao je ranije Tanjugu da je Javorki Bogdanović pucano u glavu i vrat, a da je Ljubomir Bogdanović primljen sa povredama glave, u izuzetno je kritičncom stanju.

Ubica nije bio psihijatrijski bolesnik

Foto: Tanjug
Reporter B92 javio je sa lica mesta da su komšije rekle da se Ljubiša B. nije ponašao nasilno i da nije pravio probleme. Kako navode, juče je bio "sasvim normalan", a onda mu je "tokom noći nešto kvrcnulo u glavi". On je, kako kažu komšije, mogao u svako doba da uđe u njihove kuće, pa čak i tokom noći.

Ljubiša B. je, prema rečima Veljovića, 1991. godine učestvovao u ratnim dejstvima na prostoru Slavonije. Do pre godinu dana sa sinom je radio u jednoj slovenačkoj firmi, a potom su ostali bez posla. Prema saznanjima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, nije bio psihijatrijski bolesnik.

Veljović je rekao da je u pet okolnih kuća preživela samo jedna osoba i to zbog toga što je u vreme zločina bila na poslu.

Nije bilo očevidaca ovog zločina. Policija je ogradila mesto zločina i obavlja uviđaj. Policija je i ispred Urgentnog centra.

Mesto Velika Ivanča nalazi se između Mladenovca i Topole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: