Vlada Kosova razočarana

Vlada Kosova saopštila je da je razočarana odlukom Srbije da odbaci predlog iz Brisela ali je dodala da i dalje veruje da je dijalog jedino rešenje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

22:34

Default images

Iz Vlade Kosova su saopštili da ostaju posvećeni tom procesu.

"Predlog koji je podnela Evropska unija doprineo bi miru, evropeizaciji i stabilnosti i označio bi početak zaključenja istorijskog konflikta u regionu", navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

U tom saopštenju se, takođe, navodi da je Kosovo već napravilo niz kompromisa koji su kulminirali u takozvanom Ahtisarijevom paketu.

"Tokom celog procesa Vlada i institucije Kosova bile su spremne za teške odluke, na dobrobit Kosova i njegove evropske budućnosti", navodi se u saopštenju

Savetnik premijera Kosova Bekim Čolaku ocenio je danas ranije da je neprihvatanje sporazuma u Briselu "privremena odluka" Vlade Srbije.

Nisam očekivao da će nešto bolje izaći iz ovih razgovora, sa tom državom nikad nismo mogli da se dogovorimo, izjavio je predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: