Porodicama gardista po 5.000 evra

Ministarstvo pravde i državne uprave pokrenulo je postupak za isplatu nematerijalne štete porodicama gardista ubijenih u kasarni na Topčideru 5. oktobra 2004.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.04.2013.

14:56

Default images

Po okončanju zakonski predviđene procedure, novac u iznosu od po 5.000 evra biće im isplaćen, saopšteno je iz Ministarstva.

Ustavni sud je 31. januara 2013. doneo odluku da se porodicama gardista, poginulih na straži na Topčideru, u Beogradu, 5. oktobra 2004. godine, isplati obeštećenje za nematerijalnu štetu u iznosu od po pet hiljada evra.

U saopštenju se precizira da je 29. marta punomoćnika porodica Milovanović i Jakovljević, advokat Predrag Savić Ministarstvu podneo zahtev za isplatu obeštećenja na ime nematerijalne štete.

Imajući u vidu da su odluke Ustavnog suda konačne, izvršne i opšteobavezujuće, Ministarstvo pravde i državne uprave naglašava da se obeštećenje za nematerijalnu štetu ne može ni na koji način osporiti.

Ministarstvo izražava stav da ne podržava stvaranje bilo kakvih naknadnih troškova prilikom ovog postupka, a koje bi dodatno snosio budžet Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Dragan Jakoljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. u kasarni "Karaš" na Topčiredu, a ni posle devet godina njihovo ubistvo nije rasvetljeno.

I dalje je u toku pretkrivični postupak protiv NN lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: