Hilari Klinton piše knjigu

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton je danas izjavila da piše knjigu o godinama koje je provela dok je bila na toj funkciji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.04.2013.

22:48

Default images

Knjigu, prvu koju će napisati od odlaska sa funkcije šefa diplomatije, objaviće izdavačka kuća "Sajmon i Šuster" u junu 2014, na pola mandata predsednika Baraka Obame.

"Ovo će biti prava knjiga za ljude koje interesuju svetska dešavanja i mesto Amerike u današnjem svetu", kazao je Džonatan Karp u ime izdavačke kompanije.

Naslov knjige je još nepoznat, kao i iznos koji će biti isplaćen supruzi bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Za svoje memoare "Živa istorija", koje je objavila 2003, bivša prva dama je navodno dobila osam miliona dolara.

U "Sajmonu i Šusteru" ističu da će Hilari Klinton "izneti svoj uvid u najdramatičnija dešavanja i kritički važna pitanja našeg doba".

Među temama koje će biti obrađene u knjizi su ubistvo Osame bin Ladena, povlačenje američkih trupa iz Iraka i Avganistana, Arapsko proleće, uspon Kine, ali i neka opšta pitanja kao što su uloga žena i devojaka, klimatske promene i ljudska prava, navodi se u saopštenju izdavača.

Hilari Klinton će izneti i "svoja viđenja o tome šta SAD treba da preduzme da bi ozbezbedio i održao prosperitet i globalno liderstvo". Otkriće i neke od najzanimljivijih anegdota i podsetiti na saradnju sa Obamom i njegovim timom Nacionalne bezbednosti, kao i na odnose sa svetskim liderima.

Hilari Klinton (65) je funkciju američkog državnog sekretara obavljala tokom prvog Obaminog predsedničkog mandata, a to mesto je napustila početkom godine.

Iako izbegava da govori o svojim planovima za 2016, mnogi je već vide kao naslednika Baraka Obame i prvu ženu u Beloj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: