"Nemamo šanse kao izolovana zemlja"

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da bi trebalo pronaći rešenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.04.2013.

19:04

Default images

On je dodao da Srbija "nema šanse" kao izolovana zemlja.

"Imaćemo jedinstven stav i mislim da se ide u tom pravcu. Treba zatvoriti deo istorije i okrenuti se budućnosti, ne zaboravljajući Srbe koji žive na Kosovu. Istorija nas je naučila da su rešenja sve gora što se više čeka. Nema dobrih rešenja, ali će ona biti sve gora ako budemo čekali", rekao je Dinkić RTS-u.

Dinkić je rekao da on i URS nemaju dilemu i da se mora doneti rešenje koje će biti dobro za Srbiju i sve njene građane.

"Mislim da treba ići ka EU i prihvatiti rešenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom, ali ne treba zaboraviti na Srbe na Kosovu", rekao je Dinkić.

Dinkić je istakao da nema dileme da Srbija "nema šanse kao izolovana zemlja".

"Ako rešenje ne bude prihvaćeno, posledice bi bile štetne i dogodila bi se indirektna izolacija na koju Srbija ne sme ni da pomisli. Niko od nas ne traži da se odreknemo pomoći Srbima na Kosovu, ali ako Srbija bude ekonomski slaba, neće moći da im pomogne", rekao je Dinkić, govoreći o ekonomskim posledicama.

Upitan šta Srbija dobija datumom za početak pregovora sa EU, Dinkić je odgovorio da je to više pitanje kredibiliteta u odnosu sa međunarodnim partnerima, nego konkretne koristi.

"Veliko je pitanje kada ćemo postati članica EU, ali moramo da ostanemo u dobrim odnosima sa članicama EU, gde plasiramo 62 odsto izvoza", rekao je Dinkić.

Dinkić je istakao da podržava predstavnike Beograda u pregovorima i da nema šta da zameri premijeru Ivici Dačiću, potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsednici Vlade zaduženoj za evropske integracije Suzani Grubješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: