Vujanović: Srbi, glasajte za mene

Predsednički kandidat Filip Vujanović zatražio je na završnom skupu u Podgorici novi, treći mandat za predsednika Crne Gore i pozvao Srbe da glasaju za njega.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.04.2013.

23:22

Default images

Vujanovićevoj završnoj promociji za predsedničke izbore u nedelju, 7. aprila prisustvovali su i podršku mu dali svi koalicioni partneri DPS, politički predstavnici manjinskih naroda, Bošnjaka, Albanaca i Hrvata, i Liberalna partija (LP).

Prvi put, u deceniju i po dugom partnerstvu, izostala je podrška Socijaldemokratske partije (SDP) koja je ranije danas pozvala svoje birače da bojkotuju predsedničke izbore ili precrtaju glasački listić.

Vujanović se zahvalio na podršci svim manjinskim narodima sa kojima su crnogorci "zajedno gradili Crnu Goru", i pozvao Srbe u toj zemlji da glasaju za politiku "otvorenih, iskrenih, prijateljskih, partnerskih i bratskih odnosa sa Srbijom".

On je kazao da je uvek bio promoter "bliskih odnosa dve stare, ravnopravne države i dva velika, bratska naroda".

Kandidat DPS je zatražio novi mandat jer je "predsednik svih građana, jer je gradio politiku dobrosusedskih odnosa, integracije ka EU i NATO i boljeg kvaliteta života građana".

Lider vladajuće DPS Milo Đukanovć uveren je da će crnogorski građani, glasajući za Vujanovića, "pokazati zrelost" i da neće ostaviti prostora za "politički avanturizam i destabilizaciju Crne Gore", kako kao premijer doživljava eventulnu pobedu suparničkog kandidata Miodraga Lekića.

On je dodao da pobeda Vujanovića znači političku stabilnost zemlje i naglasio da potpredsednika DPS za novi, treći mandat preporučuje i to što je, za razliku od svog protivkandidata, uvek bio "u Crnoj Gori i uz Crnu Goru, u njenim najvećim iskušenjima".

Đukanović je zaključio da izbori u nedelju "nisu samo pitanje izbora predsednika, već pitanje odgovornosti prema državi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: