Preminuo ambasador Dejan Vasiljević

Dugogodišnji novinar i ambasador Srbije Dejan Vasiljević umro je iznenada u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.04.2013.

11:12

Default images

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da će sahrana ambasadora Vasiljevića biti u subotu, 6. aprila, u 12:00 časova, na Novom groblju u Beogradu.

Komemorativni skup će u Ministarstvu spoljnih poslova održaće se u petak, 5. aprila 2013. godine, u 15 časova.

Vasiljević, koji je umro 2. aprila, u toku uspešne i bogate diplomatske karijere bio je direktor Odeljenja Ministarstva za Ameriku, savetnik za političke poslove u Ambasadi Srbije u Stokholmu, a od 2002. do 2011. ambasador Srbije najpre u Švedskoj, a potom u Egiptu, saopštilo je Ministarstvo.

"Kolege u Ministarstvu će se sećati Dejana Vasiljevića kao vedrog i prijatnog kolege i predanog profesionalca", piše u saopštenju.

Vasiljević, diplomirani arabista, pre stupanja u diplomatiju, od sedamdesetih godina je bio novinar Novinske agencije Tanjug i njen dopisnik s Bliskog istoka i diplomatski urednik, a tokom devedesetih je radio za mnoge druge medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: