DSS: Glasno odbaciti sve ultimatume

Portparol DSS Petar Petković poručio je da je važno da se jasno, glasno i jedinstveno odbace svi ultimatumi Brisela.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.04.2013.

14:54

Default images

U tom smislu je DSS spreman da učestvuje u razgovorima i konsenzusu u zemlji kada je reč o očuvanju državnih i nacionalnih interesa.

"Konsenzus može da se gradi kada je u pitanju odbrana Srbije, a ne može ako govorimo o predavanju i izdaji Kosova", rekao je Petković novinarima u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje kako gleda na poziv SNS na političko jedinstvo.

Petković je naglasio da je poziv na nacionalno jedinstvo i konsenzus od izuzetnog značaja jer takvog konsenzusa, kako je rekao, nema još od 2008. godine.

On je ponovio stav te stranke da je dobro što je vlast odbacila predlog EU jer bi njegovo prihvatanje, kako je ocenio, značilo ukidanje srpske državnosti na Kosovu i srpskih državotvornih institucija.

"Ništa se nije promenilo od briselskog predloga i ne vidim zašto bi vlast promenila odluku kada je reč o odbijanju tog predloga. Ono što je važno jeste da vlast mora da brani svoju državu i teritoriju kako to nalaže Ustav Srbije", poručio je Petković.

Ukoliko to ne bi učinila, kako smatra, ona bi postala "državoubica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: