Eštonova: Poslednji formalni susret

Ketrin Ešton poručila da je 8. runda dijaloga poslednji put da se tri strane formalno susreću i da će je Beograd i Priština o odlukama obavestiti narednih dana.

Izvor: B92

Sreda, 03.04.2013.

01:07

Default images

Ona je navela i da se između stavova Beograda i Prištine nalazi "uzak, ali dubok jaz".

Eštonova je u saopštenju objavljenom nakon završetka osme runde navela i da se tokom razgovora koji su trajali više od 12 sati "više predloga našlo na stolu", a iskoristila je priliku i da "oda priznanje dvojici premijera".

"Obojica premijera, kojima ponovo odajem priznanje, bili su u pratnji svojih vicepremijera u rundi koja je trajala više od 12 sati. Ovo je poslednji put da se formalno sastajemo. Više predloga je bilo na stolu. Jaz između dve strane je uzak, ali dubok. Sada će se obe strane vratiti na konsultacije sa svojim kolegama u prestonicama i obavestiće me u narednih nekoliko dana o svojim odlukama", navela je Eštonova u saopštenju.

Ona je poželela pregovaračima srećan put i "svaki mogući uspeh u postizanju dogovora".

Premijer Ivica Dačić je posle dugih pregovora u okviru osme runde rekao da "nema dogovora sa Prištinom", dok je Hašim Tači naveo da bi se nova runda mogla održati već sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: