SAD se nada uspehu u 8. rundi

Američki Stejt department izrazio je nadu da će nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biti uspešna.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.04.2013.

23:42

Default images

Vašington je ocenio da je normalizacija međusobnih odnosa važna i za Srbiju i za Kosovo.

"Kao što znate, izuzetno podržavamo proces dijaloga koji predvodi visoka predstavnica EU (Ketrin) Ešton", izjavila je u ponedeljak na redovnom brifingu za novinare portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland.

"Nadamo se da će sutrašnja runda biti uspešna, pošto smatramo da je važno i za Kosovo i za Srbiju da normalizuju odnose, prevaziđu nasleđe prošlosti i nastave da napreduju, u demokratskom, ekonomskom smislu, i na putu ka evropskim integracijama", rekla je Nuland.

Upitana da li je moguća sledeća runda dijaloga ako sutra u Briselu "ne bude rezultata", ona je podsetila da subivša američka državna sekretarka Hilari Klinton i Ketrin Ešton zajedno posetile Beograd i Prištinu kako bi pružile podršku pregovaračkom procesu.

"Stoga podržavamo nastavak tog dijaloga", rekla je Nuland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: