Moskva apeluje na Koreje i SAD

Rusija apelovala na Pjongjang, Seul i Vašington da pokažu "najviši stepen odgovornosti i uzdržanosti"nakon saopštenja Pjongjanga da je u stanju rata sa Seulom.

Izvor: B92

Subota, 30.03.2013.

18:13

Default images

"Očekujemo od strana da pokažu maksimalni stepen odgovornosti i uzdržanosti i da niko ne pređe liniju posle koje nema povratka", rekao je za Interfaks Grigorij Logvinov, zvaničnik ministarstva spoljnih poslova zadužen za pitanja Koreje.

I Kina, koja je saveznik i prvi trgovinski partner Severne Koreje, pozvala je sve strane da ulože "zajedničke napore" u stišavanje tenzija na poluostrvu.
Foto: Beta/AP
Kako navodi Sinhua, Severna Koreja i SAD trebalo bi da stišaju svoju retoriku i da se založe za povratak pregovorima, budući da situacija na Korejskom polostrvu može da ugrozi nacionalne interese svih strana u sukobu.

Severna Koreja saopštila je jutros da se nalazi u "stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava lidera u Pjongjangu Kim Džong-Una.

Kao odgovor na vežbe američkih bombardera iznad Korejskog poluostrva, severnokorejski lider izjavio je i da je vreme da Pjongjang "izmiri račune sa američkim imperijalistima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: