"Pretnje guraju Koreju u izolaciju"

Pretnje Pjongjanga da će lansirati rakete na Sjedinjene Američke Države samo guraju Severnu Koreju u veću izolaciju, saopštila je Bela kuća.

Izvor: Beta

Subota, 30.03.2013.

09:53

Default images

"Ratoborna retorika Severne Koreje samo produbljuje izolaciju te zemlje", rekao je sinoć portparol Bele kuće Džoš Ernest. On je dodao da SAD ostaju "posvećene odbrani saveznika u regionu i svojih interesa koji se tamo nalaze".

Ernest je na brifingu ponovio koji su uslovi Vašingtona da se Severna Koreja "vrati u međunarodnu zajednicu".

"Treba da prestanu sa provokacijama i borbenom retorikom. Treba da odustanu od svog nuklearnog programa. Treba da ispune svoje međunarodne obaveze", rekao je portparol Bele kuće.

Severna Koreja saopštila je jutros da je u "stanju rata" sa Južnom Korejom, a kao odgovor na vežbe američkih bombardera iznad Korejskog poluostrva, severnokorejski lider juče je rekao da je vreme da Pjongjang "izmiri račune sa američkim imperijalistima".

Dva američka bombardera B-2 stelt tehnologije, koji mogu da nose i konvencionalno i nuklearno oružje, u četvrtak su preleteli Korejsko ostrvo u okviru vojne vežbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: