Tužilaštvo odbilo Cecin predlog

Tužilaštvo je odbilo predlog advokata Svetlane Ražnatović i Predraga Ocokoljića da uplate novac u humanitarne svrhe zarad odustajanja od krivičnog gonjenja.

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

15:47

Default images

Kako "Novosti" saznaju, predmet je vraćen u sud i u najskorije vreme biće zakazan nastavak glavnog pretresa.

Oni su ovaj predlog izneli na glavnom pretresu krajem februara, zbog čega je postupak prekinut. Zamenik tužioca je tada izjavio da će razmotriti predlog i da će naknadno doneti odluku. Međutim, kako saznajemo u sudu, predlog je odbijen jer je Ražnatovićeva već osuđivana, a krivično delo zbog koga se protiv nje sada vodi postupak je sa elementima nasilja. Pored toga, navedeno je i da su izvedeni skoro svi dokazi, i da su ostale još samo završne reči i presuda.

Prema optužnici, Ražnatovićeva i Ocokoljić su u junu 2007. godine pretili Olareviću, vlasniku Mladog Obilića, a sukob između njih navodno je izbio zbog preuzimanja vlasništva nad ovim klubom sa Zvezdare. Tvrdi se da mu je Ražnatovićeva pretila, a da ga je Ocokoljić udario po licu. Na početku suđenja, oboje su negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Istakli su da su kod Olarevića došli kao legitimni predstavnici FK Obilić da mu uruče rešenje Ministarstva sporta od 15. maja 2007. o povraćaju u pređašnje stanje. Prema tom rešenju, koje je Olarević odbijao da primi zvaničnim putem, FK Mladi proleter dolazi u ingerenciju FK Obilić, kao Mladi Obilić, a on mora da momentalno napusti klub.

Iako je Aleksandar Olarević svojevremeno podneo protiv Svetlane Ražnatović i Predraga Ocokoljića krivičnu prijavu, na osnovu koje je Tužilaštvo preuzelo gonjenje po službenoj dužnosti, on se tokom suđenja nije pridružio krivičnom gonjenju. Nije izneo ni odštetni zahtev protiv njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: