Rumunija: Otkriveni trgovci ljudima

Rumunska policija izvršila je pretres u turističkim agencijama na jugu zemlje zbog sumnje da su one prve u lancu organizovane trgovine Rumunima u SAD i Kanadi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2013.

18:44

Default images

Rumunska služba za suzbijanje kriminala saopštila je da su migranti prvo putovali u Meksiko, gde su plaćali po 8.000 dolara da bi bili prebačeni preko granice u SAD, a neki su ilegalno putovali u Kanadu.

Rumunima su potrebne vize za putovanje u SAD i Kanadu, ali ne i za Meksiko, podsetila je agencija AP.

Od oko 600 Rumuna koji su putovali u Meksiko oko 300 je otkriveno u SAD, istakli su islednici.

Oni su danas pretresli osam turističkih agencija i 13 kuća u Krajovi. Prema njihovim nalazima, troje ljudi je upravljalo tim lancem trgovine ljudima, koji je bio "težak" više od milion dolara.

Rumunski islednici su u otkrivanju tog lanca sarađivali sa američkom Agencijom za imigraciju i carine i američkim Ministarstvom za unutrašnju bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: