"Crna Gora važan saveznik NATO-a"

Crna Gora je važan saveznik Severnoatlantske alijanse i važan kandidat za članstvo u NATO-u, kazao Anders Fog Rasumsen na sastanku sa Đukanovićem.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

18:18

Default images

"Crna Gora je važan saveznik Alijanse i važan kandidat za članstvo u NATO. Vaša evroatlantska integracija je vizija koju svi delimo. Mi smo čvrsti u našoj rešenosti da vas podržimo na putu za članstvo u NATO", rekao je generalni sekretar NATO-a.

Crna Gora se u decembru 2006. pridružila Partnerstvu za mir, a u decembru 2009. pozvana je u Akcioni plan za članstvo.

Reforme Crne Gore Rasmusen je ocenio kao "ambiciozne" i "na pravom putu" i dodao da Alijansa potstiče tu zemlju da nastavi sa svojim radom, pogotovo u sprovođenju vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je rekao i da će od presudnog značaja biti i dalje reforme u odbrambenom sektoru. Kako je rekao, Crnoj Gori predstoji još mnogo rada, ali se ona kreće u pravom smeru.

Rasmusen je podsetio da Crna Gora od 2010. učestvuje u NATO misiji ISAF u Avganistanu i zahvalio joj se na odluci da se u Avganistanu zadrži i posle 2014.

"Crna Gora je bila predani saradnik ISAF operacije u Avganistanu, dali ste značajnu finansijsku pomoć snagama Avganistanske nacionalne bezbednosti", rekao je Rasmusen.

"NATO će voditi tu misiju. A Crna Gora je potpuno povezana sa procesom planiranja, kao i brojni drugi partneri koji su se obavezali da daju značajan doprinos", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: