Sukobi u centru Karakasa

Venecuelanska policija bacila je suzavac u nameri da obuzda sukob koji je, u centru Karakasa, izbio između protivnika vlade i pristalica pokojnog Uga Čavesa.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2013.

22:25

Default images

Nekoliko stotina studenata okupilo se, uoči predsedničkih izbora, kod sedišta izbornog odbora, zahtevajući fer i otvoreno glasanje, kada su ih zaustavile pristalice vlade, gađajući ih kamenicama, flašama i jajima, izjavili su svedoci za agenciju Rojters.

Policija je ispalila tri kanistera suzavca na najmanje 150 pristalica vlade i formirala kordon između dve strane.
Foto: Beta, AP
Posle smrti predsednika Venecuele Čavesa, predsednički izbori u toj zemlji zakazani su za 14. april, a za vršioca dužnosti šefa države imenovan je Nikolas Maduro.

On će na izbore izaći kao kandidat vladajuće partije, dok će lider opozicije Enrike Kapriles biti njegov protivkandidat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: