“Osvojio“ krov američke ambasade

Čovek koji za sebe kaže da je pesnik-planinar uspeo je da se popne na krov američke ambasade u Parizu, jedne od najstrože čuvanih zgrada u prestonici Francuske.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

17:23

Default images

U telefonskoj izjavi za Frans pres sa vrha zgrade koja se nalazi na Trgu Konkord blizu Jelisejske palate, Erve Kuasnon objasnio je da je želo da se sretne s Barakom Obamom, da mu da svoju biografiju i da sa njim razgovara o miru. Američki predsednik trenutno se nalazi na Zapadnoj obali.

Obučen u crni sako i kravatu preko crnih farmerki on se naslonio na ogradu iznad krova ambasade. Dvoje vatrogasnih kola postavljeno je na ulici ispred zgrade, oko ambasade raspoređeno je obezbeđenje dok je susedna ulica zatvorena za saobraćaj.

Kuasnon, 54-godišnji vozač autobusa je u maju prošle godine uspeo da uđe u kompleks jedne francuske nuklearne centrale, a 2002. je prišao francuskom premijeru dok je govorio u Skupštini i pokušao da mu preda metalni pehar, pre nego što ga je obezbeđenje sklonilo.

Ambasada SAD u Parizu je pod jakim obezbeđenjem i nalazi se u jednom od najčuvanijih kvartova Pariza zbog blizine Jelisejske palate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: