Leskovački đaci pokrali diplomatu

Zamenik ambasadora Izraela Ejal Naor ostao je bez kamere dok je leskovačkim srednjoškolcima predstavljao iskustva te zemlje u oblasti učeničkog preduzetništva.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

22:35

Default images

Krađu je potvrdila i portparolka gradonačelnika Leskovca Sanja Conić.

"Ponudili smo nadoknadu štete našem uvaženom gostu, ali je on odbio i tome nije pridavao važnost", rekla je Sanja Conić agenciji Beta.

Portparolka gradonačelnika Leskovca Sanja Conić kaže da je Amabasadi upućeno izvinjenje i da je svima žao zbog incidenta.

Niko u Leskovcu ni drugog dana posle posete izraelskog diplomate ne zna gde je i kako je nestala medicinska kamera.

Naor je tokom prezentacije u Skupštini Leskovca učenicima dao da pogledaju kameru tipa "pilula" kako bi im približio novo tehničko dostignuće iz oblasti medicine.

Profesorka koja je pratila učenike rekla je agenciji Beta da je prezenter nekoliko puta pozvao prisutne da vrate kameru, uz šaljivu opasku da košta "samo 3.000 dolara".

Zamenik izraelskog ambasadora Ejal Naor je srednjoškolcima u velikoj sali Skupštine grada ipak održao predavanje na temu „ Izrael i njegovi potencijali“, a učenici su pognutih glava otišli kućama.

"Umesto aplauza, na kraju prezentacije nastao je muk", rekla je profesoka.

Šef kabineta gradonačelnika Leskovca Nebojša Dimitrijević izjavio je kasnije da kamera ne vredi 3.000, nego 300 dolara.

"Kamera koja je nestala tokom prezentacije u sali Skupštine grada je, zapravo, kapsula veličine antibiotika, koja se koristi u savremenoj medicini za jednokratnu upotrebu, za snimanje digestivnog trakta. Njena vrednost je 300 dolara. To mi je lično rekao gospodin Ejal Naor, koji nije pridavao značaj nestanku moderne sprave", kazao je Beti Dimitrijević, lekar supspecijalista za ishranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: