Od Željka Samardžića 5 CTG aparata

Željko Samardžić donirao je pet CTG aparata porodilištu Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front”.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

13:50

Default images

Novac za nabavku aparata prikupljen je odvajanjem dela prihoda od ulaznica za Osmomartovski koncert poznatog pevača.

CTG aparati koriste se za nadgledanje rada bebinog srca u poznoj trudnoći i prilikom porođaja, i od nemerljivog su značaja za pravovremeno utvrđivanje i otklanjanje rizika po bebino zdravlje.

“U ovu donaciju utkano je mnogo ljubavi svih onih koji su te večeri bili sa mnom u na koncertu u Areni. Svi zajedno, želeli smo da doprinesemo bici u kojoj je ljubav najvažnije oružje, a to je bitka za sve bebe naše zemlje”, izjavio je Željko Samardžić nakon svečanog uručenja aparata.
Foto: B92
U ime porodilišta “Narodni front”, na donaciji se zahvalila načelnica prof. dr Snežana Rakić: „Uzevši u obzir da je ovo jedno od najvećih porodilišta u zemlji, jasno je koliko nam je ova donacija značajna. Nadam se da će primer gospodina Samardžića motivisati i druge javne ličnosti da iskažu svoju humanost na ovakav način, jer prostora za to, u smislu potreba ovog i drugih porodilišta u zemlji, ima i više nego dovoljno“.
Foto: B92
„Željkova odluka da se uključi u akciju doniranjem prihoda sa Osmomartovskog koncerta ima jednu sasvim specifičnu težinu, jer je i simbolika veoma snažna. Kao što znamo, Osmi mart je praznik ljubavi, praznik srca, a pomoću ovih aparata čujemo upravo to - prve otkucaje bebinog srca“, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Foto: B92
Bitka za porodilišta je akcija Fonda B92 čiji je cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji opremom neophodnom za pružanje adekvatne zdravstvene nege novorođenim bebama. U dosadašnjem toku akcije prikupljeno je više od 1,4 miliona evra i potpuno je opremljeno sedam porodilišta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: