Mala Nora preminula u SAD

Nakon mukotrpne borbe s teškom bolešću preminula je petogodišnja Nora Šitum, saznaje hrvatski Jutarnji list.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

12:36

Default images

Devojčica koja je obolela od teškog oblika leukemije podigla je Hrvatsku na noge nakon što je njena majka javno objavila da za samo nekoliko dana moraju prikupiti oko pet miliona kuna za eksperimentalno lečenje u dečjoj bolnici u Filadelfiji u SAD.

U humanitarnoj akciji nezapamćenih razmera građani su pokazali veliko srce i uspeli da za samo nekoliko dana prikupe ovu sumu.

Nažalost, Nori se nakon tri nedelje u bolnici u Filadelfiji stanje naglo pogoršalo. Gljivice su joj kroz krvotok došle do mozga pa su lekari odmah upozorili kako je smrtnost u takvim situacijama čak 90 odsto. Zbog izuizetno lošeg stanja nije bilo moguće nastaviti s eksperimentalnom terapijom.

Posle smrti male Nore oglasila se njena majka.

"Dragi prijatelji,

Noćas u 00:20, ili 05:20 po našem vremenu, naš strašni lav je odlučio sklopiti oči i odmoriti. Bilo je dosta i bilo je previše. Kad je njoj bilo dosta, onda znate da je stvarno bilo DOSTA!

Otišla je tamo gde je ništa ne boli, gdje je niko ne bode i gde nema ni gljivica, ni leukemije ni patnje. Bili smo s njom do zadnjeg trenutka. Otišla je mirno i spokojno. Prelepa kao i uvek. S dugim trepavicama i najslađim majčinim obraščićima...baš kao da spava. Jer ona je samo htela konačno leći i zaspati, uz svoje tatu i mamu, i da nam niko drugi ne smeta. Pogotovo ne tamo neki doktori s iglama i tabletama.

Pleše negde moja princeza, srećna i slobodna! Čuva nas i gleda! Naučila nas je što je ljubav. Promenila nam je život.

Neće biti lako bez nje, ali ona će zapravo uvek biti tu...

Imam jednu ranu na srcu koja jako boli. Ali svaki put kad zaboli, seti me ko je unutra. Kao pre šest godina kad me je lupala u stomaku.

Volimo vas i hvala vam na bezuslovnoj i nesebičnoj podršci sve ovo vreme.

P.S. nadam se da je nebo dovoljno veliko za njenu energiju i hiperaktivnost. Ovde nije imala dovoljno prostora!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: