Još jedan CTG aparat za porodilište

Pod sloganom "Treniraj karate, pomozi bebama" danas je u Hali sportova na Novom Beogradu održano Prvenstvo Beograda u karateu.

Izvor: B92

Subota, 16.03.2013.

15:23

Default images

Pored takmičarskog turnir je imao i humanitarni karakter, pa je putem ove uspešne sportske manifestacije, porodilište u Višegradskoj dobilo još jedan CTG aparat.

Da su sportisti, ali I ljudi koji prate sport izuzetno humani, pokazalo se i danas na Prvenstvu Beograda u katama i borbama za seniore.

U organizaciji Beogradskog karate saveza, sredstva od prodaje ulaznica bila su namenjena kupovini CTG aparata za Višegradsku ulicu.

CTG aparat se koristi za nadgledanje rada bebinog srca u poznoj majčinoj trudnoći i prilikom porođaja. Izuzetno je značajan za pravovremeno uočavanje i otklanjanje rizika po bebino zdravlje.

Turnir su svojim dolaskom obeležili i najbolji takmičari regiona, osvajači brojnih svetskih i evropskih medalja i priznanja, kao što su Dejan Umićević, Marko Antić, Miloš Jovanović i Marija Madžarević.

Uspešnom akcijom Beogradskog karate saveza za jedno od najvećih porodilišta u Srbiji ukupno je obezbeđeno tri CTG aparata. Porodilištu u Višegradskoj potrebno je još osam CTG aparata.

Akcija "Bitka za porodilišta" se nastavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: