Komisija danas isključuje Jeremića?

Statutarna komisija Demokratske stranke zakazana je za 17 časova. Očekuje se da bi danas mogla biti doneta odluka o isključenju Vuka Jeremića iz stranke.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2013.

20:03

Default images

Kako je navedeno, sednica će biti održana danas, najverovatnije posle podne i očekuje se samo jedna tačka dnevnog reda - odluka o isključenju Jeremića iz stranke, pošto se oglušio o zahtev lidera demokrata Dragana Đilasa da vrati poslanički mandat.

Tu informaciju Tanjugu je u četvrtak potvrdio i Dušan Petrović, koji je takođe isključen iz DS i koji je potom formirao svoj poslanički klub "Zajedno za Srbiju".

Petrović je rekao da očekuje da se sastane s Jeremićem za nekoliko dana, kada bude dolazio u Beograd i dodao da je prilikom poslednjeg boravka Jeremića u Beogradu takođe sa njim razgovarao o raznim temama.
Na pitanje da li će Jeremić možda biti sedmi član njegovog poslaničkog kluba, Petrović nije konkretno odgovorio.

"Kada se ponovo budemo videli, kada dođe u Beograd, videćemo kakve će odluke doneti. Ima tu veoma ozbiljnih tema za razgovor i to je nesumnjivo. Naravno da smo razgovarali o politici i svim opcijama, videćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Petrović. Jeremić je sinoć na svom nalogu na Tviteru napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

U prepisci na Tviteru je između ostalog naveo i da "ne veruje da će Đilas pasti toliko nisko i da ga isključi iz stranke samo da bi ga sprečio da govori".

On je Fonetu rekao i da namerava da se obrati svojim stranačkim kolegama, jer želi da doprinese kvalitetu novog programa. "Smatram da se DS nalazi pred ozbiljnim raskršćem i velikim izazovima. Želim da svojim viđenjem doprinesem kvalitetu novog programa", istakao je Jeremić.

"Nadam se da mi moje delegatsko pravo da se obratim neće biti uskraćeno. Poštujem činjenicu da se Statutarna komisija još nije izjasnila po mojoj žalbi na odluku o isključenju, u očekivanju odluke Ustavnog sudu", rekao je Fonetu Jeremić, a prenose "Večernje novosti".

On na sednici Programske skupštine očekuje živu demokratsku raspravu na temu "Plana za izlazak Srbije iz krize", jer takav dokument to svakako zaslužuje.

Podsetimo da je Jeremić 18. februara Ustavnom sudu Srbije predao inicijativu za ocenu ustavnosti odluke Demokratske stranke da se od bivših ministara traži da vrate mandate jer smatra da ta odluka DS-a predstavlja kršenje Ustava kao i da je "akt politčkog nasilja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: