"Datum potvrda Đinđićevog rada"

Ružica Đinđić smatra da će, ukoliko Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, to biti potvrda Zoranovog rada na evropskoj budućnosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.03.2013.

07:59

Default images

On kaže da je proteklih deset godina za Srbiju i njene građane izgubljeno vreme.

Ipak, pozdravila je napor aktuelne vlade da se konačno ostvare Zoranove ideje o evropskoj budućnosti Srbije, a u radu potpredsednika vlade Aleksandra Vučića prepoznaje Đinđićevu energiju.

"Izgubljena je cela decenija, jer se nismo pomerili ka onome što je Zoran govorio i kako je želeo da vidi Srbiju. Ali evo, sad smo u nekom pokušaju formalizacije onoga što je Zoran govorio. Ako se to desi i ako dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u EU, biće to potvrda samom Zoranu Đinđiću, potvrda njegovog rada na evropskoj slici srbijanske budućnosti", rekla je Ružica Đinđić za "Kurir".

Na pitanje da li veruje u dobijanje datuma uprkos teškim pregovorima Beograda i Prištine o kosovskom pitanju, ona kaže da deli očekivanja svih građana Sribje i da nema nadu ne bi ni živela u njoj.

"Svakako da očekujem, jer to je lično moja budućnost, to je budućnost moje dece. Moja ćerka ove godine završava fakultet, a sin je na početku studija. Kao što je brzo prošlo ovih deset godina, ubrzo će doći vreme da oni traže posao. Ako nemaju perspektivu, ne znam da li će moći da prežive i da žive u svojoj zemlji", navodi ona i dodaje da bi pozdravila rad ove vlade.

"Rekla sam vam svoja očekivanja, mene kao građanina, majke dvoje dece, udovice pokojnog premijera, koji je položio svoj život verujući u viziju evropske, građanske i moderne Srbije. Ako ova vlada bude ostvarila tu Zoranovu viziju Srbije, treba da dobije počast", istakla je Ružica Đinđić.

Komentarišući ocene dela intelektualne elite koja poredi delovanje Aleksandra Vučića sa energijom i pragmatičnošću Zorana Đinđića, što je pojedincima u DS zasmetalo, rekla je da njoj to ne smeta.

"Meni to ne smeta. Ako on dnevno radi 15-16 sati i predan je poslu, znači da ima dobru inspiraciju i dobar model", kaže ona i podseća da je Zoran Đinđić svakodnevno naporno radio, napominjući da se politikom nije bavio napamet, nego se vrlo studiozno bavio ciljevima i zadacima koje je sebi postavljao u političkom životu.

"Ostatak dana je bio političko-partijski angažovan. Mnogi su za Zorana govorili da je on čovek koji mnogo radi u našim uslovima, a on je na to uvek odgovarao: 'Pa zato što Srbi ne znaju kako se radi na svakom drugom mestu, u bilo kojoj drugoj državi'. Sami zaključite ima li sličnosti", poručila je Ružica Đinđić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: