Dačić: Tači na sever samo s oružjem

Hašim Tači na sever Kosova može da dođe samo sa oružjem, poručuje premijer Srbije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 08.03.2013.

17:32

Default images

Dačić kaže da se mora prihvatiti činjenično stanje, a to je da Beograd nema vlast na velikom delu terotorije Kosova i Metohije, ali i da Priština ne kontroliše jedan deo teritorije koju smatra svojom.

“Rekao sam Tačiju da na sever može da dođe samo sa oružjem i da, ukoliko ne shvata da će to dovesti do reginalne nestabilnosti, onda je to problem. Mi smo spremni da rešimo problem paralelizma i smatramo da je predlog predsednika Nikolića zaista veoma korektan”, rekao je Dačić, nakon dodeljivanja stana olimpijskoj šampionki u tekvondou Milici Mandić.

Odlučan da je dijalog da rešenje, ali i svestan stanja na terenu, Dačić naglašava da nijedan Srbin neće ponuditi više od onoga što je sada na stolu. Uz poruku da smo spremni na kompromis i nestandardna rešenja naglašava - bitne su samo nadležnosti.

“Ja sigurno ne vodim svoju ličnu politiku i nije to moje lično pitanje. Predsednik Srbije je inicirao podizanje dijaloga na politički nivo, on je inicirao i napisao platformu, on je dogovorio sa Ketrin Ešton da ja učestvujem u dijalogu, i sada smo došli do situacije kada moramo otvoreno i ozbiljno da porazgovaramo sa najvažnijim evropskim faktorima vezano za pitanja naših daljih evropskih integracija, za pitanja iz dijaloga, upravo zbog toga da bi se videlo državno jedinstvo“, naveo je Dačić.

Premijer Dačić izjavio je ranije danas da državni vrh putuje u Brisel kako bi predstavnicima EU preneli da je Srbija Prištini predložila sve što je imala. Prema njegovim rečima, u razgovorima koji slede o paralelizmu kosovskih institucija, predsednik Srbije, premijer i prvi potpredsednik Vlade će 11. marta prezentovati državno jedinstvo i potvrditi da Beograd hoće dogovor, a to nikako nije prihvatanje kosovskog ustava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: