Džon Brenan novi šef CIA

Komitet za spoljne poslove američkog Senata prihvatio je izbor predsednika Baraka Obame da novi šef CIA bude Džon Brenan.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.03.2013.

00:47

Default images

Odluka je doneta sa 12 prema tri glasa, i sada se glasanje seli u Senat.

Republikanci su pretili da će odložiti glasanje dok Bela kuća ne pošalje u Kongres poverljiva dokumenta koja se tiču napada na konzulat SAD u Bengaziju, kada je ubijen ambasador Kris Stivens i još trojica službenika ambasade.

Brenan je radio 25 godina u CIA, pre nego što je imenovan za glavnog Obaminog savetnika za pitanja kontraterorizma i državne bezbednosti.

Prethodni direktor CIA Dejvid Petreus je podneo ostavku letos, nakon otkrivanja vanbračne afere koju je imao sa jednom novinarkom. Od tada je kao vršilac dužnosti CIA vodio jedan od njegovih zamenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: