Danas rezultati analize mleka

Danas bi trebalo da budu objavljeni rezultati analize mleka koje je poslato na ispitivanje u Holandiju.

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2013.

00:15

Default images

Za nekoliko dana biće vraćeni i standardi dozvoljene količine aflatoksina u mleku na nivo koji će ponovo iznositi 0,05 mikrograma po kilogramu.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević najavio je da će mleko iz Srbije biti uništeno ako se pokaže da ima veći sadržaj aflatoksina od 0,05 mikrograma po kilogramu, a mere u resornom Ministarstvu prema odgovornima biće preduzete zbog nečinjenja.

Holadska agencija za bezbednost hrane saopštila je da su tri pošiljke kukuruza iz Srbije i Rumunije s povišenim nivoom aflatoksina isporučene holandskim proizvođačima hrane za stoku u decembru, ali da to nije izazvalo nikakvu opasnost po zdravlje ljudi.

Kukuruz s povišenim nivoom aflatoksina korišćen je zajedno s drugim sastojcima, uglavnom za proizvodnju hrane za svinje, preneo je Rojters.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je juče rezultate analize mleka rađene u laboratoriji u Minhenu, koji pokazuju da u pojedinim uzorcima sadržaj aflatoksina prelazi i 0,5 mikrograma po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: