Mrkić:Josipović spreman za Nikolića

Ivo Josipović je spreman da se sastane s Tomislavom Nikolićem, ne postavlja preduslove, i poslao mu je srdačne pozdrave, kaže Ivan Mrkić za Politiku.

Izvor: Beta

Utorak, 05.03.2013.

23:42

Default images

Šef srpske diplomatije, koji se nedavno sastao sa Josipovićem, rekao je da je sa njim razgovarao o nestalim osobama i da se hrvatski predsednik posebno interesovao za rešavanje pitanja izbeglica.

"Pitao me je i da li procenjujem da ćemo stići do tačke da povlačimo tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu", izjavio je Mrkić u intervjuu za "Politiku", uz ocenu da je u Zagrebu "naišao na dobar prijem i saradnički odnos sa hrvatske strane".

Upitan da li je Josipović spominjao svoj eventualni susret s predsednikom Srbije, Mrkić je odgovorio: "On je vrlo jasno izražavao svoju spremnost da se sretne sa predsednikom Nikolićem", a na konstataciju novinara da do sada nije bilo tako i da je Josipović tražio od Nikolića da se prvo odrekne svoje četničke prošlosti, Mrkić je izjavio: "Ništa od toga nije pomenuto".

"On je najsrdačnije pozdravio predsednika Nikolića. Bio je vrlo konstruktivan u želji da se poboljšaju odnosi. Podržao je Srbiju u svakom pogledu, rekao je da Evropska unija treba da nam da datum, da smo to zaslužili. To je njegova pozicija u odnosu na Srbiju", rekao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, sve ovo što se dešava između vlada u Beogradu i Zagrebu je "pripremni rad na susretu dva predsednika, koji će doći sam od sebe ako stvorimo uslove".

"Ne postoji otpor susretu na vrhu, pogotovu nije postojao sa naše strane", izjavio je Mrkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: