Đinđić - 10 godina od atentata

12. marta navršiće se tačno deset godina od kako je premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen, pucnjem iz snajpera na ulazu u zgradu Vlade Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2013.

15:45

Default images

Povodom ovog tragičnog događaja koji je duboko uzdrmao i oblikovao Srbiju u poslednjih 10 godina, www.b92.net je spremio specijal "Deset godina od atentata" u kome će vas podsetiti na sam događaj, atmosferu i događaje koji su prethodili atentatu, na sudski proces koji je okončan pravosnažnim maksimalnim kaznama od po 40 godina zatvora za organizatora i neposrednog izvršioca atentata Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića, kao i na to da politička pozadina ubstva premijera Srbije i dalje nije rasvetljena.

Setićemo se i života Zorana Đinđića, njegovih političkih i filozofskih poruka koje su i danas aktuelne, a kojih se, naš je utisak, jako mali broj ljudi uopšte usuđuje da primeni.

Podsetićemo vas na izjave, razmišljanja, utiske koji su od 2003. godine do sada provejavali kroz medije i domaću javnost u vezi sa Đinđićem, njegovim delovanjem i razlozima zbog kojih je stradao na ulazu u zgradu Vlade Srbije pre 10 godina.

Pozivamo i vas, čitaoce sajta B92, da nam pišete i u komentarima ostavite svoje sećanje na Zorana Đinđića, na 12. mart 2003, kao i da kažete šta mislite gde bi Srbija bila danas da nije bilo tog 12. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: