Niš: Policajac preminuo tokom trke

Policajac Dragi Stanković (51) iz Leskovca preminuo je od srčanog udara tokom polumaratonske trke u Nišu.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 03.03.2013.

17:40

Default images

Stanković je preminuo u niškom parku Čair oko 13 časova, a učestvovao je na 8. Zimskom maratonu samoprevazilaženja.

On je tokom trke zastao, uhvatio se za grudi i pao. U organizacionom odboru su za portal “Južne vesti” rekli da je dežurni lekar odmah otrčao do Stankovića i pokušao reanimaciju.

Ubrzo je pristigla i ekipa Hitne medicinske pomoći, koja je takođe pokušala da reanimirana ovog maratonca. Nažalost, potom su mogli samo da konstatuju smrt učesnika maratona iz Leskovca.

"Osoba je bila bez vitalnih funkcija, pokušana je reanimacija koja je trajala punih 40 minuta, ali je bila bezuspešna", izjavila je Tanjugu načelnica operativne smene niške Hitne pomoći Vanja Anđelković.

Trke su bile organizovane na ravnoj kružnoj stazi, sa afaltnom podlogom, dužine od jednog kilometra u parku “Čair“. Učesnik iz Leskovca je pao na pola polumaratonske trke, na kojoj nije trčao već je prepešačio.

Organizatori Zimskog maratona samoprevazilaženja ukazuju da je Dragi Stanković i do sada učestvovao na sličnim trkama i da se redovno bavio sportom.

Na ovoj sportskoj manifestaciji u Nišu trčalo je oko 80 maratonaca iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja. Najstariji učesnik imao je preko 70 godina.

Zimski maraton samoprevazilaženja održava se svake godine, počev od 1995, a pokrenut je sa ciljem da trkačima na duge staze pruži priliku da testiraju svoju spremnost na samom početku nove trkačke sezone, sa obzirom da u Srbiji nema odgovarajuće maratonske trke u ovo doba godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: