Momčilo Perišić ekskluzivno na B92

General Momčilo Perišić biće večeras u 19 časova ekskluzivni gost TV B92, u emisiji "Između dve vatre".

Izvor: B92

Petak, 01.03.2013.

13:58

Default images

To će biti njegov prvi intervju posle oslobađajuće predsude Haškog tribunala.

Šta je presudilo da mu Haški tribunal kaznu preinači u oslobađajuću, kako je izgledalo vreme provedeno u Hagu i šta namereva da radi po povratku u Beograd, neka su od pitanja koja će mu postaviti Ljubica Gojgić.

Posle presude Haškog tribunala kojom je oslobodjen svih tačaka optužnice za ratne zločine u Bosni i Hrvatskoj, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, u ekskluzivnom intervjuu za B92 govori o presudi, o odnosu prema zločinima i planovima za budućnost. Perišić će govoriti ko od bivših saradnika nije hteo da svedoči u njegovu korist u Hagu ali i zašto sam nije pristao da optuži Slobodana Miloševića.

"Sa Slobodanom Miloševićem sam bio saradnik skoro šest godina, i to veoma blizak saradnik i po mnogo stvari smo se podudarali i imali poverenja jedan u drugog. Razišli smo se oko koncepta rešavanja problema na Kosovu i Metohiji. Ja sam tada otišao iz vojske, odnosno sam isključen. I prvi put smo se sreli u Haškom tribunalu. I prvi susret je izgredao ovako: Momo, lija lija, pa dolija evo tebe ovde. A ja rekoh : šefe da si me slušao nit bi ti nit bih ja bio ovde!“, rekao je Perišić za B92.

Podsetimo, Žalbeno veće Haškog suda je u četvrtak naložilo da Perišić, koji je prethodno bio osuđen na 27 godina zatvora za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj, odmah bude pušten na slobodu. Momčilo Perišić je stigao juče u Beograd.

U kratkom obraćanju novinarima rekao je da je oslobađajuća presuda skroman doprinos da se skine anatema sa srpskog naroda o navodnom kršenju ratnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: