"Verujem da SNS ima bolju ideju"

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić pozdravio je stav SNS da "ni po koju cenu" neće dozvoliti uvođenje novog nameta koji bi građani plaćali za RTS.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

16:42

Default images

Tijanić je istakao da "čvrsto veruje" da SNS ima bolji predlog.

"Pozdravljam takav stav najveće vladajuće proevropske stranke i čvrsto verujem da oni imaju bolji predlog nego što je predlog komisije Ministarstva za kulturu, kako bi se obezbedio život dva javna servisa, Vojvodine i Srbije", rekao je Tijanić agenciji Beta.

Tijanić je istakao da nema evropske zemlje bez javnog servisa.

Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je ranije da je Predsedništvo SNS odlučilo da neće dozvoliti uvođenje novog nameta, neke vrste obavezne pretplate, koju bi građani sa poreskim obavezama plaćali za javni servis, kako je to "nezvanično predložilo Ministarstvo kulture ili Ministarstvo finansija".

Mirović je naveo da su građani prilično osiromašeni i da su njihovi kućni budžeti sve tanji i da je višegodišnja pogrešna ekonomska politika prethodnih vlada dovela veliki broj građana na ivicu egzistencije.

"SNS kao odgovorna stranka neće podržati uvođenje novog nameta koji bi dodatno osiromašio građane", rekao je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: