Priznali da su spremali napad u VB

Četvorica muškaraca priznala su pred sudom u Londonu da su pripremali terorističke napade u Britaniji uz korišćenje improvizovanih pušaka i bombi.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.03.2013.

19:31

Default images

Zahid Ikbal, Muhamed Šarfaraz Ahmed, Umar Aršad i Sijed Farhan Husein, koji su uhapšeni prošlog aprila u svojim domovima u gradu Lutonu, severno od Londona, izjasnili su se kao krivi pred Kraljevskim sudom Vulvič, a konačna presuda biće im izrečena 15. aprila, preneo je AP.

Optuženi, od 21 do 31 godine starosti, skidali su sa interneta fajlove koji sadrže instrukcije za izvođenje napada, kupili su opremu za preživljavanje i sakupljali novac u svrhe terorističkih aktivnosti.

Oni su priznali i da su "planirali, podsticali i olakšavali" prekomorska putovanja u terorističke svrhe, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: