DPS nudi novu ličnu za siguran glas

Aktivisti DPS poslednjih dana nude pomoć građanima koji još nisu uspeli da staru ličnu kartu zamene novom u zamenu za siguran glas na predsedničkim izborima.

Izvor: vijesti.me

Petak, 01.03.2013.

23:26

Default images

Tu informaciju “Vijestima” je potvrdilo više građana koje su kontaktirali iz vladajuće partije, kao i pojedini aktivisti DPS-a koji su kazali da je to posao koji je trebalo da odrade odmah nakon oktobarskih parlamentarnih izbora.

I dok pojedini aktivisti DPS-a tvrde da opštinski odbori te partije raspolažu spiskom građana koji nisu zamenili stare lične karte izdate po Zakonu iz 1993, neki funkcioneri vladajuće partije negirali su tu informaciju. Oni, ipak, nisu objasnili na koji način znaju ko od njihovih članova i simpatizera nema novu ličnu kartu, ako im spiskovi nisu dostavljeni.

Građani koji ne poseduju nova dokumenta, ne mogu glasati na predsedničkim izborima.

Iz DPS-a su pojasnili da posebno vode računa o tome da njihovi birači dobiju nova dokumenta kako bi mogli glasati.

“DPS je zainteresovan da svi građani Crne Gore sa biračkim pravom imaju obezbeđene uslove da to pravo i ostvare, a osnovni uslov je da imaju nova dokumenta. Prirodno je da, kao politička partija, posebno vodimo računa o tome da naši birači kroz zakonsku proceduru dobiju nova dokumenta, kako bi ostvarili svoje pravo da glasaju”, navodi se u odgovoru “Vijestima” iz službe za informisanje DPS-a.

Iz te partije nije odgovoreno da li je i, ako jeste, od koga je DPS dobio spisak punoletnih državljana Crne Gore koji imaju ličnu kartu izdatu po zakonu iz 1993. godine.

Da li su im spiskovi dostavljeni od Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bilo moguće proveriti. Iz tog Ministarstva nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li im je bilo koja politička partija tražila spisak državljana Crne Gore kojima je istekla lična karta i ako jeste da li joj je spisak dostavljen.

Partije koje imaju uvid u birački spisak mogu znati koji građani nisu izvadili nova dokumenta, osim u slučajevima da su građani zamenili ta dokumenta posle parlamentarnih izbora gde je moguće da nadležni organi nisu unieli izmene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: