Kosorova: Nije mi lako

Znala sam da je presuda napisana čim smo došli na suđanje, nije mi lako, rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor nakon što ju je Sud časti izbacio iz HDZ-a.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 01.03.2013.

17:14

Default images

"Nije mi lako. Svoje najbolje godine utkala sam u rad HDZ-a. Pogotovo mi nije svejedno kada vidim ko je doneo tu odluku", prokomentarisala je Kosorova odluku stranačkog Suda časti.

Zvalo ju je, otkrila je zagrebačkom dnevniku, mnogo takozvanih običnih članova HDZ-a i dalo joj podršku, ali baš niko iz Kluba poslanika, pa ni njen prijatelj Vladimir Šeks.

Kaže da je to nije razočaralo, jer je, dodala je, "više ništa ne može razočarati".

"Odluka o izbacivanju za mene je očekivana, znala sam da je presuda napisana čim smo došli na 'suđenje'. Pa, Florijan Boras (predsednik Suda časti) nije uzeo ni minut da pročita moje prigovore na sastav i rad suda", navela je bivša šefica HDZ-a.

Planove za budućnost nije otkrivala, ali već ranije je rekla da HDZ-u mandat "neće vratiti", tako da će u Saboru biti nezavisna zastupnica.

Sud časti, koji ju je danas jednoglasno isključio iz članstva stranke, zasedao je na zahtev zagrebačkog odbora HDZ-a zbog, kako tvrdi, prečestih nastupa Kosorove, koja je u javnosti vređala opozicionu stranku i time joj nanela veliku štetu.

Nakon presude, Boras je odbacio tvrdnje bivše predsednice stranke da je postupak njenog isključenja iz HDZ-a pripremljen i sproveden protivno Statutu stranke i Zakonu o kaznenom postupku.

"Kome da se žalim? Njima da se žalim?"

Kosorova je rekla da se neće žaliti na odluku stranačkog suda časti o izbacivanju iz stranke.

Ona je za Hrvatsku radio-televiziju rekla da je njeno izbacivanje davna politička odluka vrha HDZ koju je Visoki časni sud samo sproveo.

"To telo nije sud, a vidimo da sada, nakon odluke, nije ni sud časti", ocenila je ona.

Na pitanje o tome da li će se žaliti na odluku, na šta ima pravo u roku od osam dana, Kosor je odgovorila pitanjem: "A kome da se žalim? Njima da se žalim?".

Ponovila je da neće vratiti poslanički mandat jer je bila nosilac liste HDZ na poslednjim poslaničkim izborima.

"Radiću i dalje predano svoj posao. Zaradiću svoju platu tamo gde su me zaposlili hrvatski birači", rekla je bivša premijerka.

Jedini iz HDZ ko je danas javno kritikovao odluku o isključenju Jadranke Kosor bio je Vladimir Šeks.

Izrazivši žaljenje što je Kosor isključena, Šeks je za Novu TV rekao da bi bilo primerenije da se unutarstranačka neslaganja ili sukobi rešavaju demokratskim dijalogom, a ne isključenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: