Hrvatska podržava dogovor o mleku

Ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina načelno podržava inicijativu Gorana Kneževića da u Beogradu bude održan sastanak o bezbednosti hrane.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

14:15

Default images

"Za sada možemo potvrditi dolazak na sastanak i podržavanje navedene inicijative", rečeno je Tanjugu u kabinetu ministra Jakovine.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Srbije Danilo Golubović izjavio je ranije, povodom afere o mleku zaraženom aflatoksinom, da resorni ministar Goran Knežević planira da pozove svoje kolege iz drugih država u regionu na sastanak u Beogradu, 5. marta, na kojem bi bilo reči o bezbednosti i kontroli ispravnosti hrane.

Golubović je tada najavio da će Srbija i Hrvatska, najverovatnije, potpisati sporazum o tome da se nominuje laboratija u EU koja će biti jedina merodavna za ceo region, kao i da će ministar Knežević to sledeće nedelje ponuditi i ostalim kolegama iz regiona.

Ministarstvo poljoprivrede najavilo je i da će Vladi Srbije predložiti mere za pomoć stočarima ugroženim zbog povišenog aflatoksina u mleku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: