Najavljena jača Bus-plus kontrola

Kontrolori u gradskom prevozu od ponedeljka će ponovo patrolirati širom grada u pojačanom sastavu. Najavljena blokada validatora posle ulaska kontrolora.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 28.02.2013.

10:21

Default images

Znatno smanjena prodaja dopuna u 2013. godini.

U vozilima javnog gradskog prevoza kontrola putnika biće vraćena na redovan nivo, kažu u kompaniji "Bus plus", posle perioda u kojem je bila umanjena zbog hladnog vremena.

Iz ovog preduzeća podsećaju sugrađane da se personalizovane kartice ne moraju očitavati, ali da bi to bilo korisno zbog praćenja opterećenosti svih linija u prevozu.

"Novina u radu kontrole sistema biće blokiranje validatora po ulasku tima kontrolora u vozilo, nakon čega putnici neće biti u mogućnosti da očitaju voznu kartu. Putnicima koji u vozilo budu ušli istovremeno sa kontrolorima biće ostavljeno dovoljno vremena da očitaju svoje kartice i tek tada će početi pregledanje", objašnjavaju u preduzeću "Bus plus".

"Bus plus" je apelovao na sugrađane, "zbog kojih je ceo sistem javnog prevoza ugrožen", da ovu uslugu moraju da plate i tako da pokažu odgovornost prema drugima. Pitanje je onda, da li je vraćanje na "stari režim kotrole" zbog toga što je zima saterana u ćošak ili u sve manjoj dopuni kartica za prevoz pa je sistem, navodno, pred kolapsom?

Tri meseca posle uvođenja sistema "Bus plus" je istakao rekordnu prodaju. Tadašnji podaci su pokazivali da su do aprila 2012. izdali 633.934 personalizovane kartice, a u martu je prodata ukupno 341.371 dopuna za personalizovane kartice.

Međutim, u decembru prošle godine od ukupno 276.596 prodatih dopuna za personalizovane kartice, zaposleni su platili 131.766, dok su 144.830 dopuna kupili sugrađani koji pripadaju povlašćenim kategorijama.

U decembru 2012. je dopunjeno 144.830 personalizovanih kartica za povlašćene kategorije. Među njima najviše je bilo studenata - 45.405, prate ih penzioneri - 39.619, a potom nezaposleni - 38.471. Svega 17.863 srednjoškolca odlučila su da dopune svoju putnu ispravu, dok je ostalih povlašćenih bilo 3.472.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: