Napolitano zbog uvrede neće susret

Nemački opozicionar Per Štajnbrik izjavio da su na izborima u Italiji pobedila "dva klovna", pa je predsednik Italije Đorđo Napolitano otkazao susret sa njim.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2013.

17:42

Default images

Italijanski predsednik je u poseti Nemačkoj.

Komentarišući rezultate parlamentarnih izbora u Italiji, Štajnbrik, jedan od opozicionih lidera Nemačke, juče je rekao da je "donekle razočaran pobedom dva klovna".

To je bila očigledna aluzija na bivšeg komičara Bepea Grila, čiji je pokret Pet zvezdica ostvario odličan rezultat, i bivšeg premijera i skandal majstora Silvija Berluskonija, čija je koalicija desnog centra prošla bolje nego što se očekivalo.

Štajnbrik je takođe rekao: "Imam utisak da su pobedila dvojica populista".

Napolitano je trebalo da razgovara sa Štajnbrikom, ali Štajnbrikov portparol Mihael Donermejer kaže da je italijanski predsednik otkazao sastanak zbog izjave o "klovnovima", navodi AP.

Zbog svoje izjave Štajnbrik se izvinio.

"Rekao sam to na skupu u zabavnoj i opuštenoj atmosferi. A uzimajući u obzir da gospodin Bepe Grilo sebe zove komičarem, kao što znamo, tako da nisam imao utisak da sam preterao," rekao je Štajnbrik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: