Ist medija ustupa akcije Politici

Firma Ist medija namerava da u dogledno vreme deo svog vlasništva u kompaniji Politika novine i magazini ustupi Politici a.d. što bi uvećalo udeo države u PNM.

Izvor: Beta

Sreda, 27.02.2013.

17:58

Default images

Ist medija grup, novi vlasnik VAC-ovog (WAZ) udela od 50 odsto u kompaniji Politika novine i magazini (PNM), i Politika a.d. koja takođe ima 50 odsto udela, konstituisali su novu Skupštinu PNM, a za predsednika je izabran Mita Katić "iz redova novog vlasnika", navodi se u saopštenju Politike.

Zamenik skupštine je član Nadzornog odbora Politika a.d. Kosta Sandić.

"Na skupštini se razgovaralo o nameri Ist medija grupe da u dogledno vreme deo svog vlasništva ustupi Politici a.d. što bi uvećalo udeo države Srbije u vlasništvu PNM-a", navodi se u saopštenju Politike.

Razgovaralo se i o unapređenju poslovanja, modernizaciji štamparskog procesa, digitalizaciji izdanja, kao i o načinima koji bi doprineli povećanju tiraža novina i magazina.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 17. septembra 2012. godine da iza kupovine 50 odsto udela u Politici stoji vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević, koji je to učinio kao uslugu Demokratskoj stranci.

Bogićević je, kako je tada javila Radio-televizija Srbije, državnim organima potvrdio da je kupio 50 odsto akcija Politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: