Dodik: Tražio sam ostavku Vlade RS

Predsednik RS Milorad Dodik potvrdio je da je večeras zatražio od premijera Aleksandra Džombića da njegov kabinet podnese ostavku.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.02.2013.

20:15

Default images

"Doći će do ostavke Vlade u narednih dan - dva, a posle toga ćemo ići u formiranje novog sastava Vlade onako kako je najavljeno", izjavio je Dodik za Radio-televiziju RS (RT RS).

Dodik i Džombić sastali su se večeras u hotelu Kaldera u Laktašima i njihov sastanak, prema informacijama banjalučke Alternativne televizije, trajao je svega 15 minuta.

Takođe se navodi da Dodik nije ponudio Džombiću nikakvu funkciju u novoj Vladi, kao i da su se predsednik i aktuelni premijer rastali u "ne baš prijateljskom raspoloženju".

Predsednik RS ranije danas je rekao da će posle ostavke kabineta premijera Džombića odmah biti imenovan mandatar za sastav nove Vlade RS, nakon čega će biti zakazana posebna sednica parlamenta RS na kojoj bi trebalo da bude potvrđena nova Vlada.

Prema nezvaničnim informacijama, novi premijer RS trebalo bi da bude sadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, koja je jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: