Prinudna naplata duga Novog Sada

Poverioci ATP Vojvodina odlučili su da prinudno naplate svoja potraživanja od Grada Novog Sada, koji je obavezan da im isplati 1,3 milijarde dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

18:53

Default images

Danas oko 17 sati završen je sastanak poverilaca ATP Vojvodine, na kome je dogovoreno da se prinudno naplate potraživanja.

Predstavnik bivših radnika ATP Vojvodina Ljubomir Lelović rekao je za Radio-televiziju Vojvodina da radnici očekuju da im budu isplaćene zarade i da će poslodavac početi da ih isplaćuje već od sutra.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da grad nije postigao dogovor s poverenicima ATP Vojvodina, zbog čega ne postoji nijedno sredstvo koje gradska vlast može da primeni kako bi sprečila naplatu.

Privredni apelacioni sud u Beogradu doneo je pre dve nedelje odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa 1,3 milijarde dinara obešteti ATP Vojvodina u sporu oko izgradnje nove autobuske stanice.

Sud je ocenio da Grad nije poštovao tadašnji Generalni urbanistički plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: