"SDP ruši izbornu volju Bošnjaka"

Generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin optužio je vladajuću koaliciju okupljenu oko Sandžačke demokratske partije za "rušenje izborne volje Bošnjaka".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

20:58

Default images

U Novom Pazaru je u četvrtak došlo do promene vlasti tako što su umesto SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, u vladajuću koaliciju okupljenu oko SDP-a, odnosno SDPS-a ušli Sandžačka narodna partija (SNP) bivšeg gradonačelnnika Mirsada Đerleka i predstavnici Srpske napredne stranke (SNS).

Sednica lokalnog parlamenta na kojoj je došlo do promene vladajuće većine održana je zahvaljujući podršci Hedije Škrijelj, odbornice Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), stranke lojalne glavnom muftiji Muameru Zukorliću.

Inače, Škrijeljeva je juče isključena iz BDZ-a sa obrazloženjem da je prekršila stranačku disciplinu i od nje je zatraženo da "vrati mandat" građanima koji su na prošlogodišnjim izborima glasali za listu "Sve zajedno- BDZ- Emir Elfić'".

. Baćićanin je na konferenciji za novinare rekao da je Predsedništvo SDA Sandžaka juče održalo sednicu na kojoj je podržalo odluku Gradskog odbora o povlačenju iz koalicije u Novom Pazaru zbog nespremnosti SDP da rešava nagomilane probleme u gradu.

Baćićanin je rekao da SDA izražava zabrinutost zbog motiva koji je mobilisao SDP i ostale stranke da "proneverom izborne volje od strane Hedije Sskrijelj i dva odbornika srpske liste suspenduju izbornu volju građana Novog Pazara gde Bošnjaci čine više od 80 posto populacije".

Baćićanin je ponovio stav Predsedništva SDA da se nagomilani problemi u Novom Pazaru mogu rešavati "koalicijom svih političkih stranaka, podelom ovlašćenja i odgovornosti u skladu sa izbornim rezultatima".

"SDA Sandžaka ostaje sremna za dogovor o formiranju široke koalicije svih stranaka koje učestvuju u radu gradske skupštine u Novom Pazaru", rekao je Baćićanin.

Predsedništvo SDA Sandžaka razmatralo je aktuelnu situaciju u Sandžaku i pozdravilo funkcionisanje koalicija u Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju, što kako je rekao, stvara pozitivan ambijent za investiciona ulaganja i razvoj ovog kraja.

Inače, Ugljanin je nakon izlaska njegove stranke iz vlasti u Novom Pazaru izjavio da SDA ne žali što više nije u vlasti u Novom Pazaru jer, kako je rekao, nova koalicija grad vodi u "bankrot".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: